0892 255 100 ГР. ВАРНА, УЛ. НЕОФИТ БОЗВЕЛИ 25 INFO@LOGOFASHION.BG
0 - 0.00лв.

КРАТКО ВЪВЕДЕНИЕ В КОЖЕНИЯ СВЯТ НА LOGO – част трета

    Телешката кожа е една от най-предпочитаните в кожената индустрия поради изключителната си здравина и топлопроводимост. Тя подлежи на различни обработки и се предлага на пазара под всевъзможни, ненужно  объркващи названия. Отличава се с много характерна шагренирана /на „хълмчета” или „бобчета”/ структура и съвсем заслужено попада във високия ценови клас. Едновременно стегната и еластична - разтяга се, но после възвръща първоначалната си форма. Подходяща е за всякакви изделия: тапицерии - заради размерите, облекла, чанти, портфейли, дамски и мъжки луксозни ръкавици.

       
      

       
      

    Нелицевите /втори/ пластове на телешките кожи се използват за направата на изделия от велур. Те са с характерна „мъхеста”, повърхност, често излизат на мода и са много желани и купувани, тъй като попадат между  най-ниския и средния ценови клас, като същевременно притежават свойствата и качествата на кожата, чийто вторичен продукт се явяват. Велурените изделия са класика в модата и изборът им е винаги оправдан.   

          

    Недостатъци: това са и най-често фалшифицираните кожи, тъй като лесно могат да бъдат уподобени в текстилен вариант. „Изкуственият велур” /текстил с визия на велур/ може лесно да бъде различен при по-внимателно вглеждане, тъй като при него съществуват перпендикулярните нишки на тъкано текстилно изделие, докато истинския кожен велур е хомогенен материал.      

   Телешките кожи , поради голямата си плътност, обикновено се разцепват на /до/ три пласта. Третият няма стойност в модната индустрия. Използва се като остатъчен, евтин, но качествен и здрав продукт за направа на  защитни и работни облекла и почистващи парчета материал, познати у нас като „гюдерия”.

Катерина Дянкова,

съдружник в ЛОГО ООД

Меню
Начало
За нас
За търговци на едро
Контакти
Информация
Как да поръчам
Полезно
Общи условия
Продукти
Промоции
Нови продукти
Топ оферти
Контакти
гр. Варна; ул. Неофит Бозвели 25
GSM: 089 2255 100
e-mail: karina_bags@yahoo.com
e-mail: info@logofashion.bg2017, Всички права запазени.